Farioli kan niet voor Brobbey kiezen: Ajax-fans wachten nog op Weghorst en Klaassen

Reacties

Francesco Farioli heeft zijn basisopstelling voor het duel met Fortuna Sittard bekendgemaakt. Brian Brobbey staat niet zoals verwacht in de spits, hij is namelijk geblesseerd geraakt in aanloop naar het duel met Fortuna Sittard. Chuba Akpom start in de punt van de aanval. Het is voor de fans in de Johan Cruijff Arena nog heel even wachten op Davy Klaassen en Wout Weghorst.

Farioli kan niet voor Brobbey kiezen: Ajax-fans wachten nog op Weghorst en Klaassen
Ajax
Ajax
5 - 0
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard

Farioli gaf daags voor het duel met Fortuna Sittard nog aan dat Brobbey zou gaan spelen, maar dat gaat dus niet door. Wie ook niet speelt, is Steven Berghuis. De spelmaker is nog enkele weken uit de roulatie. Daarom vormen Kian Fitz-Jim, Jordan Henderson en Kenneth Taylor het middenveld, terwijl Bertrand Traoré als rechtsbuiten geposteerd staat.

Klaassen en Weghorst beginnen op de bank. De aanvallende middenvelder werd dinsdagavond gepresenteerd door Ajax en kan zijn derde dienstverband bij Ajax starten. Weghorst kan zijn debuut maken. Hij rondde voor de interlandperiode zijn transfer af en kwam over van Burnley. Door de afwezigheid van Brobbey is hij de enige spits op de bank, hoewel Christian Rasmussen in het verleden ook in de punt van de aanval heeft gestaan. Farioli gebruikte hem eerder dit seizoen echter op de rechterflank.

Opstelling Ajax: Pasveer; Rensch, Sutalo, Baas, Hato; Fitz-Jim, Henderson, Taylor; Traoré, Akpom, Godts.

Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.