Farioli krijgt snel drie EK-gangers terug bij Ajax

Reacties

Ajax is de voorbereiding begonnen met een beperkte groep spelers, maar trainer Francesco Farioli krijgt vanaf volgende week weer een aantal EK-gangers terug: Ahmetcan Kaplan, Borna Sosa en Josip Sutalo hebben na de uitschakeling op het EK vakantie gekregen, maar staan op 15 juli weer op het trainingsveld in Amsterdam.

Farioli krijgt snel drie EK-gangers terug bij Ajax
© Pro Shots

Voor Sosa en Sutalo verliep het EK bijzonder teleurstellend, omdat Kroatië al in de groepsfase strandde. Na een vakantie van twee weken, zullen ze zich weer bij Ajax gaan melden. Kaplan krijgt een kortere vakantie. Turkije werd afgelopen zaterdag in de kwartfinale uitgeschakeld door het Nederlands elftal, maar net als Sutalo en Soso keert ook hij volgende week al terug bij Ajax.

De hoop van Ajax is dat Sutalo, Sosa en Kaplan in de oefenduels met Al-Wasl (18 juli) en Olympiakos (19 juli) minuten kunnen maken, zodat ze ook in de Europa League-voorrondes tegen het Servische Vojvodina (25 juli en 1 augustus) van de partij kunnen zijn.

Steven Bergwijn en Brian Brobbey gaan dat sowieso niet redden. Oranje speelt aanstaande woensdag 10 juli de halve finale tegen Engeland en bij winst wacht de finale op 14 juli. Het ligt in de lijn der verwachting dat vervolgens ook zij een vakantie van twee weken zullen krijgen, voordat ze weer aansluiten bij Ajax.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.