Farioli legt keuze voor Kaplan uit en gaat in op rol Weghorst tegen Go Ahead

Reacties

Ajax-trainer Francesco Farioli ging zaterdag na het gelijkspel tegen Go Ahead Eagles in op zijn keuze om Ahmetcan Kaplan aan te wijzen als vervanger van de geblesseerde Youri Baas en sprak over de eerste basisplaats van Wout Weghorst.

Farioli legt keuze voor Kaplan uit en gaat in op rol Weghorst tegen Go Ahead
Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles
1 - 1
Ajax
Ajax

Farioli kreeg vrijdag te horen dat Baas vanwege een blessure niet in actie zou kunnen komen tegen Go Ahead. Voor het uitduel koos de Italiaanse coach centraal naast Josip Sutalo voor Kaplan, die voor het eerst dit seizoen zijn opwachting maakte in het eerste elftal. Juventus-huurling Daniele Rugani bleef negentig minuten op de bank in De Adelaarshorst.

'Mijn voorkeur voor dit duel ging uit naar een rechtspoot en linkspoot centraal in de verdediging, vanwege de passlijnen en de opties die zij kunnen bieden. Door de blessure van Baas kreeg Ahmetcan de kans', zei Farioli op de persconferentie. 'Ahmetcan is een belangrijke speler voor ons. We geloven in hem, alleen was zijn situatie aan het begin van het seizoen gecompliceerd door zijn blessure.'

Farioli, die aangaf dat Baas waarschijnlijk op tijd is hersteld voor de Europese wedstrijd tegen Besiktas, was te spreken over de inbreng van Weghorst, die voor het eerst in de basis startte bij Ajax. De Oranje-international werd na 71 minuten vervangen door Brian Brobbey. Tegen Fortuna Sittard debuteerde hij als invaller.

'Weghorst was niet het probleem vanavond. We hebben uiteindelijk niet genoeg gecreëerd om hem te bedienen. Het was voor hem goed om weer eens in de basis te starten in een wedstrijd, dat was een lange tijd geleden. Hij heeft er alles aan gedaan om het team te helpen en ik ben heel blij met zijn overall performance', aldus Farioli.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2024/2025

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
5
Sparta Rotterdam
6
2
3
1
7-6
+1
9
6
FC Twente
5
2
2
1
7-5
+2
8
7
Willem II
6
2
2
2
10-7
+3
8
8
Ajax
4
2
1
1
8-3
+5
7
9
Go Ahead Eagles
6
2
1
3
5-9
-4
7
10
Feyenoord
4
1
3
0
9-5
+4
6
11
Fortuna Sittard
5
2
0
3
5-9
-4
6
12
NAC Breda
5
2
0
3
5-11
-6
6
* Actueel tot en met 21 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.