Farioli legt onverwachte absentie van Ajax-basisspeler uit

Reacties

Francesco Farioli heeft tekst en uitleg gegeven over het ontbreken van Steven Bergwijn en Christian Rasmussen in Griekenland. Bergwijn heeft een stapje terug moeten doen. Voor Rasmussen ziet het er wat beter uit: hij wordt klaargestoomd voor het Eredivisie-treffen met SC Heerenveen.

Farioli legt onverwachte absentie van Ajax-basisspeler uit
Panathinaikos
Panathinaikos
0 - 1
Ajax
Ajax

Bij het bekendmaken van de wedstrijdselectie viel op dat de naam van Rasmussen ontbrak. De Deen mocht de afgelopen twee duels met FK Vojvodina nog in de basis starten, maar dat gaat tegen Panathinaikos niet gebeuren. Farioli onthult dat hij lichte een blessure heeft.

'Hij kreeg aan het begin van de week een probleem in de vorm van pijn aan zijn hamstring', begint Farioli, die Rasmussen apart heeft laten trainen. 'Ik wil geen risico nemen. Ik wil de speler in zijn beste conditie. Als iemand niet honderd procent fit is, kies ik voor een ander. Maar we doen alles om hem voor zondag beschikbaar te hebben.'

Bergwijn
Van de absentie van Bergwijn hoeft niet raar op te worden gekeken. De aanvaller sprak maandag nog over een blessure die hij heeft overgehouden aan het EK met Oranje. 'Hij volgt een individueel programma en heet pas één sessie meegedaan met het team. Het was voor hem nodig om een stapje terug te zetten.'

Alles over Panathinaikos - Ajax

Ajax stuit op Panathinaikos in de derde voorronde van de Europa League. We blikken via verschillende manieren vooruit op deze Europese wedstrijd.

Sam Planting brengt de sterktes en zwaktes van de Grieken in kaart.
Alles wat je moet weten over Panathinaikos.
Deze tactiek probeert Francesco Farioli erin te slijpen bij Ajax.
Wat waren de conclusies na FK Vojvodina - Ajax

Alles lezen op VI PRO? Sluit direct een abonnement af en krijg een special cadeau.
Bekijk hier al onze video's
Meer UEFA Europa League
Meer over UEFA Europa League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.