Farioli maakt ruimte voor Weghorst in duel met Go Ahead Eagles

Reacties

Wout Weghorst gaat zijn eerste basisplaats bij Ajax tegemoet. Trainer Francesco Farioli maakte ruimte in zijn basisopstelling voor de spits voor het duel met Go Ahead Eagles. Chuba Akpom verdwijnt naar de reservebank.

Farioli maakt ruimte voor Weghorst in duel met Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles
1 - 1
Ajax
Ajax

Afgelopen woensdag maakte Weghorst nog zijn eerste minuten als speler van Ajax. De spits viel in, tijdens de klinkende zege op Fortuna Sittard (5-0). Toen kreeg Akpom nog de voorkeur, bij afwezigheid van Brian Brobbey. Daar baalde Weghorst van, gaf hij toe, maar nu mag hij het wel vanaf de aftrap laten zien.

Brobbey zelf kampte met een kleine blessure, maar zit weer op de reservebank. Steven Berghuis ontbreekt in Deventer. Hij is langere tijd uit de roulatie. Wie dat niet is, is Davy Klaassen. Het clubicoon maakte net als Weghorst woensdag zijn (r)entree. Tot grote vreugde van de achterban van de Amsterdammers. Wederom begint Klaassen op de bank.

Farioli heeft verder weinig gesleuteld aan zijn formatie. Al is de naam van Ahmetcan Kaplan nog opvallend. Hij vervangt Youri Baas, die ontbreekt door een blessure. Dat houdt in dat Devyne Rensch, Josip Sutalo, Kaplan en Jorrel Hato de achterhoede vormen. Op het middenveld zijn Jordan Henderson, Kian Fitz-Jim en Kenneth Taylor de vertrouwde gezichten. Weghorst weet zich voorin vanaf de flanken gesteund door Mika Godts en Bertrand Traoré.

Opstelling Ajax: Pasveer; Rensch, Sutalo, Kaplan, Hato; Henderson, Fitz-Jim, Taylor; Traoré, Weghorst Godts.

Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.