Farioli niet blij met uitgelekte Ajax-opstelling: 'Het is jammer'

Reacties

Francesco Farioli is er allesbehalve blij mee dat de opstelling van Ajax voor het duel met SC Heerenveen op straat lag. Een dag van tevoren was al duidelijk wie er zouden spelen.

Farioli niet blij met uitgelekte Ajax-opstelling: 'Het is jammer'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
1 - 0
sc Heerenveen
sc Heerenveen

Farioli koos tegen Heerenveen voor zes andere spelers en dat lekte zaterdagavond uit. Dat dat nieuws zo vroeg op straat lag, daar is de Italiaan niet blij mee. 'Het is jammer. De mensen die door de club betaald worden, zouden ook van de club moeten houden. Ik weet niet of dit helpt', zei Farioli zondagavond na afloop op de persconferentie.

'Dit hoort bij de reis die we afleggen. Het is niet voor het eerst dat geheime informatie bij de media komt. Het gebeurde ook al tijdens mijn onderhandelingen en nu weer. We moeten goed onderzoeken hoe dit kan', aldus Farioli.

Over de overwinning op Heerenveen (1-0) was Farioli wel tevreden. 'Het was een lastige en ingewikkelde wedstrijd, maar dat wisten we', zei Farioli bij ESPN. 'De organisatie van de tegenstander was goed, maar ik ben tevreden met de overwinning. We zijn bezig aan het bouwen van een nieuw verhaal en mogen niet vergeten waar we vandaan komen. Wat deze spelers doen is geweldig. Hun intensiteit en drang om te presteren. We zijn nog ver verwijderd van perfectie, maar er is veel honger en goede energie. Van daaruit moeten we ons verbeteren.'

'We krijgen zelfvertrouwen, maar er is ook nog wat last van wat er vorig seizoen is gebeurd. Dat is normaal bij het begin van een proces, dat het niet meteen soepel loopt. Morgen hebben we een rustdag en daarna bereiden we ons voor op een grote tegenstander (Panathinaikos, red.) die een week de tijd gehad heeft zich te voorbereiden. Dan moeten we er klaar voor zijn.'

De Eredivisie-start van Ajax

Ajax is de Eredivisie begonnen met een zuinige zege op SC Heerenveen. Op VI PRO lees je alles over de ontwikkelingen in Amsterdam.

De Italiaanse methode van Francesco Farioli.
Pieter Zwart analyseerde Ajax tijdens het duel met Panathinaikos.
De tactiek die Francesco Farioli probeert in te slijpen.
Prominenten verwachten herstel bij Ajax.

Alles lezen op VI PRO? Sluit direct een abonnement af en krijg een special cadeau.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.