Farioli wil Ajax-selectie bij elkaar houden: 'Ik hou van ze'

Reacties

Francisco Farioli zag dat zijn Ajax zich donderdagavond vrij gemakkelijk voor de groepsfase van de Europa League plaatste ten koste van Jagiellonia Bialystok. De oefenmeester gaat vrijdag zijn telefoon uitzetten, want zijn vurige wens zou zijn dat geen enkele speler uit de selectie meer een transfer maakt.

Farioli wil Ajax-selectie bij elkaar houden: 'Ik hou van ze'
Ajax
Ajax
3 - 0
Jagiellonia Bialystok
Jagiellonia Bialystok

'Vanavond hebben we ons eerste doelwit succesvol bereikt', begon Farioli na afloop van de wedstrijd tegenover Ziggo Sport. De Italiaan prees het teamgevoel bij zijn spelers en gaf de supporters in de Johan Cruijff Arena een groot compliment. 'Vooral de laatste twintig minuten waren een eer om op het veld te staan. We hadden er wel vier, vijf, of zes kunnen maken vanavond.'

'Er zitten bijna elf weken aan werk op en nu verdienen ze wat tijd. We zetten elke week een stap in de juiste richting. Soms met een goed of slecht resultaat als gevolg', vervolgde Farioli, die nog een aantal spannende dagen tegemoet gaat, met name vrijdag. Op die dag sluiten de transfermarkten van de meeste Europese topcompetities.

'Ik ga morgen niet relaxen, dat kan niet in deze periode. Ik wil mijn telefoon eigenlijk uitzetten omdat ik geen belletje van Alex (Kroes, red.) wil krijgen', aldus de Italiaan, die hoopt dat er niet meer spelers uit Amsterdam vertrekken. ‘Ik wil alle jongens hier houden, want ik hou van ze', vervolgt Farioli, die wordt gevraagd of hij daar honderd procent achter zou staan. 'Absoluut', klonk het.

Ondanks de wens van Farioli, valt het niet uit te sluiten dat er nog wat bij Ajax gaat gebeuren. Zo bracht Olympique Lyon al een bod op Carlos Forbs uit, is er beweging rondom Benjamin Tahirovic en staat Silvano Vos op het punt om bij AC Milan te tekenen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.