Farioli wil dat Sutalo bij Ajax blijft

Reacties

Als het aan Francesco Farioli ligt, dan blijft Josip Sutalo 'gewoon' bij Ajax. De Kroaat kende een moeizaam eerste seizoen in Amsterdam en is ook bij de start van zijn tweede jaar wisselvallig, maar de Italiaanse coach hoopt zeker niet dat hij vertrekt.

Farioli wil dat Sutalo bij Ajax blijft
© Pro Shots
Panathinaikos
Panathinaikos
0 - 1
Ajax
Ajax

Hoewel Ajax behoorlijk wat spelers moet verkopen en Sutalo nog een aardige transferwaarde heeft én grootverdiener is, is hij anderzijds ook een belangrijke kracht in het elftal van Farioli. 'Natuurlijk wil ik dat hij blijft', reageerde de coach desgevraagd vol overtuiging. Ondanks een misverstand met Jordan Henderson donderdagavond tegen Panathinaikos en een onzeker duel uit bij FK Vojvodina heeft Farioli al veel positieve dingen van Sutalo gezien tot dusver.

'Vanaf het moment dat hij terugkwam, werkt hij elke dag heel hard. Zowel binnen als buiten de lijnen', is Farioli lovend over de centrale verdediger. 'Hij is actief tijdens individuele meetings, groepsgesprekken en met mijn assistent-trainers. Hij is een speler die er 24 uur per dag voor open staat om feedback te ontvangen en vragen te stellen.'

Hoewel er twijfels waren over Sutalo na een moeizaam eerste jaar en dito start van zijn tweede seizoen, zijn die er bij Farioli duidelijk niet. 'Ik ben heel positief over zijn ontwikkeling. Tot dusver gaat het goed met hem. En natuurlijk is dit pas het begin vanaf waar hij start', besluit Farioli.

Analyse: deze pass moet Sutalo van Farioli gaan geven
Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer J. Šutalo
Meer over J. Šutalo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.