FC Den Bosch-fans ontsnappen aan veldbestorming met bittere nasmaak

Reacties

Het had zomaar een herhaling van 3 mei 2024 kunnen zijn. Fans van FC Den Bosch bestormden het veld na het 2-2 gelijkspel tegen De Graafschap, terwijl vijftig kilometer verderop nog gevoetbald - en bijna gescoord - werd in Helmond. Bij Roda JC Kerkrade, toevallig genoeg deels verantwoordelijk voor het volksfeest in Den Bosch, weten ze maar al te goed dat te vroeg juichen behoorlijk pijnlijk kan zijn.

FC Den Bosch-fans ontsnappen aan veldbestorming met bittere nasmaak
© Pro Shots
FC Den Bosch
FC Den Bosch
2 - 2
De Graafschap
De Graafschap

Speelronde 37 van de Keuken Kampioen Divisie 2023/24. Terwijl Willem II zich verzekerde van promotie naar de Eredivisie, dachten de fans van Roda er ook te zijn na een 2-0 overwinning op SC Cambuur. Als het laatste fluitsignaal klinkt, blijkt er geen houden meer aan. Honderden supporters rennen dolblij het veld op. Dat terwijl de wedstrijd tussen concurrent FC Groningen en Telstar nog bezig was.

Als een wave ging het feestje door het stadion van Roda. Om onduidelijke redenen viert een groep supporters die zich in de hoek van het veld heeft verzameld uitgebreid feest. Het veroorzaakt een kettingreactie door het hele stadion. Als vervolgens de stadionspeaker omroept dat Telstar een bevrijdende goal heeft gemaakt, gaat het helemaal los in Kerkrade. Totdat blijkt dat er niets van klopt en de promotie voor Roda helemaal geen feit is.

VI maakte het bizarre tafereel van dichtbij mee in Limburg

Het werd allemaal nog pijnlijker voor Roda. Spelers werden al op de schouders gehesen, maar moesten nog aan de bak om promotie te bewerkstelligen. Het verhaal is bekend: in de laatste speelronde ging het helemaal mis tegen Groningen en vervolgens faalde Roda ook in de play-offs. Kort na de veldbestorming van de Roda-fans was de club opnieuw verdoemd tot minimaal een jaar KKD.

Zover kwam het bij Den Bosch dus (net) niet. Ook daar werd al het feestje gevierd terwijl ballen op andere velden nog rolden. De late 2-2 van De Graafschap maakte de situatie van Den Bosch nog penibeler, omdat Helmond Sport nog maar één doelpunt nodig had tegen Jong Ajax.

Uiteindelijk scheelde het een paar millimeter of de veldbestorming was voor niets geweest in De Vliert. Anthony van den Hurk kopte vijf seconden(!) voor het verstrijken van de extra tijd op de lat namens Helmond. Ietjes meer omlaag en het volksfeest was iets verder naar het zuiden van Brabant gevierd.

Keuken Kampioen Divisie

Stand Keuken Kampioen Divisie 2024/2025

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
FC Den Bosch
9
5
3
1
17-6
+11
18
2
Helmond Sport
9
5
3
1
15-8
+7
18
3
Excelsior
9
5
2
2
23-14
+9
17
4
De Graafschap
9
4
3
2
22-17
+5
15
* Actueel tot en met 4 okt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.