FC Den Bosch-pechvogel Van der Winden (29) zet punt achter carrière

Reacties

FC Den Bosch heeft vroegtijdig afscheid genomen van Jordy van der Winden. De 29-jarige verdediger heeft door een zware knieblessure noodgedwongen een punt achter zijn loopbaan als prof gezet.

FC Den Bosch-pechvogel Van der Winden (29) zet punt achter carrière
© Pro Shots

Van der Winden scheurde in oktober vorig jaar een kruisband af in het competitieduel met Willem II (1-2) en kwam sindsdien niet meer in actie. Na problemen tijdens de revalidatie kwam aan het licht dat de Hagenaar met een ontsteking tussen de gewrichten kampte. Tijdens gesprekken over zijn toekomst kwamen speler en club tot de conclusie dat het niet verstandig was om nog verder te gaan als profvoetballer.

'Opgeven komt in mijn woordenboek eigenlijk niet voor, maar mijn lichaam maakt de keuze nu voor mij', legt Van der Winden uit. 'Het valt me zwaar dat ik het profvoetbal op moet geven. In mijn hoofd ben ik nog profspeler. Weer opnieuw moeten revalideren werd in alle opzichten wel steeds moeilijker. Niemand kan mij namelijk de garantie geven dat het daarna wel goed is. Er is ook iets vaker dan goed is aan mijn knieën gesleuteld.

© Pro Shots

En dus heeft Den Bosch het nog een jaar doorlopende contract van Van der Winden in goed overlegd ontbonden. Technisch directeur Yousuf Sajjad noemt het enorm spijtig dat de loopbaan van de verdediger op deze manier vroegtijdig ten einde komt. 'De voetballer Jordy van der Winden moeten we al een tijdje missen, de persoon gaan we zeker ook missen. Met zijn mentale weerbaarheid en topsportmentaliteit was hij een voorbeeld voor de groep.'

Zo komt er na acht jaar een einde aan de periode van Van der Winden bij Den Bosch. De Keuken Kampioen Divisie-club nam de voormalig jeugdspeler van Feyenoord en ADO Den Haag destijds over van Jong FC Utrecht. In die periode kwam hij uiteindelijk tot 126 officiële duels voor Den Bosch. Dat hadden er veel meer kunnen zijn, maar Van der Winden kampte met meerdere knieblessures. 'Ook tijdens revalidatieperiodes toonde hij zich op-en-top prof', aldus Sajjad.

Het aanhoudende blessureleed noopt Van der Winden nu dus om op 29-jarige leeftijd te stoppen als prof. De verdediger hoopt op een lager niveau nog wel het plezier in het voetbal te kunnen hervinden als zijn lichaam hem dat toelaat. 'FC Den Bosch en de supporters ben ik dankbaar voor alle steun die ik heb gehad als ik op het veld stond, maar ook in de periodes dat ik geblesseerd was', aldus Van der Winden, die binnenkort nog een afscheid krijgt bij de club. 

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Den Bosch
Meer over FC Den Bosch
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.