FC Den Bosch sterker dan RBC Roosendaal

RBC Roosendaal blijft in de problemen na de 2-1 nederlaag tegen FC Den Bosch dat daarmee wat lucht krijgt in de strijd tegen degradatie.

FC Den Bosch toonde zich tegen RBC Roosendaal de beter ingespeelde ploeg. Dat bleek in de eerste helft, die de thuisploeg verdiend afsloot met een 1-0 voorsprong. Charlie van den Ouweland had al na vijf minuten de score geopend.

In de tweede helft waren de hoogtepunten aanvankelijk op een hand te tellen. Een kwartier voor het einde leek Berry Powel het duel in Bossche voordeel te hebben beslecht. De aanvaller tikte raak uit een corner.

RBC Roosendaal was niet bij machte dreigend te worden. Dat was logisch gezien het ontbreken van automatismen. Trainer Jan van Dijk heeft door blessures en schorsingen de laatste weken vooral moeten improviseren. Het is een troost dat de ziekenboeg weer begint leeg te lopen. Maar tegen FC Den Bosch was het niet genoeg, al maakte Damien Hertog acht minuten voor tijd de aansluitingstreffer.