FC Den Bosch verlaat laatste plaats na tumultueuze avond in Tilburg

FC Den Bosch heeft Willem II vrijdag op een veelbewogen avond een gevoelige nederlaag bezorgd. De ploeg van trainer Jack de Gier, tot vrijdag de hekkensluiter in de Keuken Kampioen Divisie, won dankzij een dubbelslag van Faris Hammouti. De wedstrijd in Tilburg werd ontsierd door ongeregeldheden op de tribunes.

Willem II
Willem II
1 - 2
FC Den Bosch

Bij Willem II - FC Den Bosch ging het veel te lang over zaken die weinig met voetbal te maken hebben. De bezoekers openden al in de eerste minuut de score in Tilburg toen Hammouti op aangeven van Anass Ahannach scoorde. Hij rende naar het vak met supporters van Den Bosch om zijn goal te vieren. Danny Verbeek kreeg vervolgens een bierdouche, waarna het duel al kort werd stilgelegd.

Toen er na twintig minuten vanuit het uitvak vuurwerk op het veld werd gegooid, besloot scheidsrechter Martin Pérez om de wedstrijd te staken. Volgens lokale media was er buiten het stadion een grimmige sfeer. De mobiele eenheid moest eraan te pas komen om de supporters van Den Bosch uit het vak te halen. Zij moesten vervroegd terug de bus in naar Den Bosch. De spelers, die al een keer vergeefs met de warming-up waren begonnen, keerden uiteindelijk nog eens terug.

Willem II-fans steken fakkels af, terwijl de wedstrijd tegen FC Den Bosch gestaakt is.

Bijna anderhalf uur nadat Pérez het duel had stilgelegd, werd de wedstrijd om 21.45 uur hervat. Aanvankelijk zocht Willem II de aanval op jacht naar de gelijkmaker, maar echt gevaarlijk werden de Tilburgers niet. Den Bosch deed dat wel en zag Vincent van den Bogert net over het doel koppen. Willem II ontsnapte daar, maar deed dat in de extra tijd van de eerste helft niet. Wessel Dammers ging in de fout en haalde de doorgebroken Joey Konings neer. Dat moest de verdediger bekopen met een directe rode kaart.

In de tweede helft maakte Den Bosch al snel een einde aan de hoop die Willem II nog had. Lucas Woudenberg leed balverlies en Hammouti profiteerde daar optimaal van. De maker van de 0-1 zorgde na 52 minuten voor een verdubbeling van de marge. Jesse Bosch maakte daarna nog de aansluitingstreffer, maar meer dan dat zat er niet meer in voor Willem II. Uiteindelijk werd er door het stilleggen van het duel pas om 23.25 uur afgefloten in Tilburg.