FC Emmen mist aansluiting met de top en gaat onderuit tegen Telstar

FC Emmen heeft nagelaten om aansluiting te houden met de top in de Keuken Kampioen Divisie. Op de Oude Meerdijk werd er met 0-1 verloren van Telstar. Beide teams bevinden zich nu op zes punten van koploper Helmond Sport en hebben ook nog eens exact hetzelfde doelsaldo.

FC Emmen
FC Emmen
0 - 1
Telstar
Telstar

Emmen kende een goede start van het seizoen en kon bij een overwinning op drie punten komen van koploper Helmond Sport. Telstar kende een wisselvallig begin met veel gelijke spelen. Zo werden de afgelopen vijf wedstrijden van De Witte Leeuwen allemaal gelijkgespeeld.

De bezoekers dachten al vroeg in de eerste helft op voorsprong te komen via Youssef El Kachati, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Kort daarna kwam Dennis Vos één-op-één met Telstar-doelman Ronald Koeman, maar de zoon van bondscoach Ronald Koeman maakte zijn foute inspeelpass goed en pareerde de inzet. Vlak voor rust kwam dan toch de verdiende treffer voor Telstar. Tyrese Noslin maakte zijn eerste goal in dienst van Telstar en gleed de bal bij de tweede paal vogelvrij binnen op aangeven van Mees Kaandorp.

El Kachati kreeg kort na rust direct de uitgelezen mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen, maar de aanvaller schoot de bal bijna het stadion uit. Daarna was het de beurt aan Emmen via Jalen Hawkins, die de gelijkmaker leek binnen te draaien uit een mislukte voorzet. Doelman Koeman zag de bal rakelings naast gaan.

In een tamme tweede helft met weinig kansen kwam de thuisploeg toch nog dicht bij de gelijkmaker. In de blessuretijd was het Jorginho Soares die het punt leek te redden voor Emmen, maar hij werd afgefloten voor buitenspel.

Emmen en Telstar staan na twaalf wedstrijden allebei op achttien punten en een doelsaldo van plus vier, met zeventien doelpunten voor en dertien tegen. Na de winst van De Witte Leeuwen mogen zij zich de nummer zeven van de ranglijst noemen en Emmen de nummer acht, beiden op zes punten van koploper Helmond Sport.