FC Groningen geklopt in Tilburgs kwartiertje

Willem II kwam drie keer op voorsprong in eigen huis tegen FC Groningen en kreeg de zeker niet mindere tegenstander in het laatste kwartier op de knieën (4-2). Het rommelige en slordige duel had eigenlijk geen winnaar verdiend, omdat Groningen vooral voor rust beter was en daarmee recht had op meer.

De ploeg van Ron Jans had pech en geluk bij twee doelpunten. Het geluk hadden de gasten bij de 1-1. Nadat Iwan Redan Willem II al na drie minuten op voorsprong had gezet met een rake kopbal, maakte Mile Krstev gelijk. De Macedoniër werkte de bal uit een hoekschop van Hugo met zijn knie over de lijn nadat iedereen mistastte.

Pech had Groningen na rust. Aanvoerder Paul Matthijs zorgde er ongewild voor dat de Tilburgers voor de tweede keer voor kwamen. De actie en de voorzet waren van Anouar Hadouir, waarna Matthijs de bal met zijn dijbeen voorbij zijn eigen doelman werkte: 2-1.

Opnieuw duurde het echter niet lang voordat de stand weer gelijk werd getrokken. Bas Roorda bereikte Stefano Seedorf met een verre uittrap met wat geluk en de aanvallende middenvelder van Groningen schoot met links diagonaal knap raak: 2-2.

In de slotfase zorgde het effectievere Willem II alsnog voor de beslissing. Raymond Victoria leidde het succesvolle Tilburgse kwartiertje in met de 3-2. En Martijn Reuser velde het vonnis door in blessuretijd een vrije trap feilloos in de bovenhoek te mikken.