FC Groningen haalt vervanger Duarte op bij Almere City

Reacties

Stije Resink gaat Almere City verruilen voor FC Groningen. De middenvelder wordt deze donderdag medisch gekeurd en tekent, als er geen problemen aan het licht komen, aansluitend een meerjarig contract bij de groen-witten.

FC Groningen haalt vervanger Duarte op bij Almere City
© Pro Shots

Het nieuws van RTV Noord over de aanstaande transfer is door bronnen bevestigd aan VI. Resink (21) wordt bij FC Groningen de opvolger van Laros Duarte, die eerder deze maand naar het Hongaarse Puskás Akadémia FC vertrok. Almere City ontvangt een transfersom voor de zelf opgeleide middenvelder: de hoogte daarvan is niet bekend.

Resink speelde 105 officiële wedstrijden voor Almere City, waarvan 32 in het afgelopen Eredivisie-seizoen. Dit voetbaljaar begon hij ook als basiskracht. Afgelopen weekend, bij de 1-7 nederlaag tegen PSV, droeg de jongeling zelfs de aanvoerdersband om zijn arm.

Resink kreeg de kans om aanvoerder te zijn, omdat Sherel Floranus tegen de kampioen ontbrak vanwege transferperikelen. De verdediger (26) is inmiddels overgestapt naar PEC Zwolle. Nu raakt Almere City met Resink opnieuw een belangrijke basisspeler kwijt. In de persoon van Danilo Dankerlui haalden de Flevolanders wel alvast een opvolger voor Floranus in huis.

Voor Resink wacht een saillant debuut voor FC Groningen, dat zaterdag op bezoek gaat bij Almere City. Zelf ontkent de club overigens dat er al sprake is van een akkoord met de noorderlingen. Volgens de informatie van VI is Resink echter wel degelijk in Groningen om zijn transfer af te ronden. 

Za 31 aug.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Groningen
Meer over FC Groningen
Meer Almere City FC
Meer over Almere City FC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.