FC Groningen koploper na thuiszege op Excelsior

Er gaat in Nederland even niets boven FC Groningen. De ploeg van trainer Pieter Huistra won in de Euroborg met 2-0 van Excelsior, waardoor het zich in elk geval een dag koploper kan noemen.

In de eerste helft deden beide ploegen niets voor elkaar onder. Zowel Groningen als Excelsior kreeg kansen maar gescoord werd er niet. Aan de kant van de thuisclub zorgde Dusan Tadic voor veel dreiging, terwijl Guyon Fernandez namens Excelsior gevaarlijk was.

In de 52ste minuut kwam Groningen na een goede actie van Tadic aan de linkerkant op voorsprong. Via Thomas Enevoldsen kwam de bal bij Nicklas Pedersen terecht en hij schoot beheerst binnen. Excelsior leek uit het veld geslagen door de treffer, waardoor het wachten was op de tweede treffer van Huistra's ploeg.

Die kwam er in de 74ste minuut. Tim Matavz ontving de bal bij de middenlijn, legde terug op Pedersen en dook de diepte in. Pedersen gaf de bal precies op tijd en alleen voor Cees Paauwe schoot de Sloveen koel binnen, waarmee hij de zege veilig stelde.

FC Groningen staat door de overwinning op de eerste plaats in de Eredivisie met veertien punten uit zes wedstrijden. Ook Excelsior staat nog in het rechterrijtje, met tien punten uit zes duels.