FC Groningen moet vrezen: Aziatische gigant wil Vaessen-transfer kapen

Reacties

Etienne Vaessen (28) is een van de meest begeerde spelers in de Eredivisie. De doelman geniet een transfervrije status, nu zijn contract bij RKC Waalwijk afloopt. Plots ligt er een bijzonder avontuur in het verschiet.

FC Groningen moet vrezen: Aziatische gigant wil Vaessen-transfer kapen
© Pro Shots

NAC Breda probeerde het, Willem II deed een aanbieding en clubs als AZ, Feyenoord en PSV informeerden naar Vaessen. Uiteindelijk leek FC Groningen een vrijgeleide te creëren voor zichzelf om Vaessen te contracteren. De club heeft een driejarig contract met de optie voor nog een seizoen klaarliggen. Een akkoord was, zeker gezien de financiële aard van het contract, niet ver weg.

Terwijl Vaessen zich op zijn vakantie al voorzichtig opmaakte voor een stap naar FC Groningen, kwam daar ineens een belletje uit een verder oord. Volgens welingelichte bronnen heeft Persepolis FC zich namelijk in de strijd om Vaessen gemengd. De Iraanse topclub zou een lucratief contract klaar hebben liggen voor Vaessen. Bij die achterban is het nieuws overigens allang gebroken. Op sociale media wordt de doelman door de fans al volop verleid tot de stap.

Persepolis geldt als de grootste club van Azië. Het Rode Leger speelt in een stadion met de capaciteit van honderdduizend mensen en is de kampioen van Iran. De transfer zou Vaessen, die in Waalwijk nog een zeer bescheiden contract uitdiende, een financiële klapper bezorgen. En daarmee heeft FC Groningen er uit het niets een serieuze concurrent bij.

Bekijk hier al onze video's
Meer E. Vaessen
Meer over E. Vaessen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.