FC Groningen wint weer eens uitwedstrijd

FC Groningen kan eindelijk weer eens in feeststemming terug naar huis reizen. De ploeg van Ron Jans won voor het eerst sinds 2 mei, toen het met 2-1 zegevierde bij Feyenoord, een duel op vreemde bodem in de Holland Casino Eredivisie. FC Twente was met 2-1 het slachtoffer.

De held van Groningen was Mile Krstev. De Macedoniër maakte zes minuten na rust het winnende doelpunt in Enschede. En hoe. Na een soepele Groningse aanval twijfelde Krstev geen moment en knalde de bal ineens verwoestend voorbij Sander Boschker.

Naast Krstev had ook Erik Nevland een prettige middag. De nieuwe Noorse spits debuteerde bij Groningen en scoorde direct. Na een half uur zorgde hij voor de gelijkmaker. Jason Culina had Twente in de tiende minuut nog op voorsprong gezet.