FC Groningen-Ajax definitief gestaakt na brand

Het duel FC Groningen-Ajax is definitief gestaakt vanwege de ademhalingsproblemen voor de spelers door een brand in Euroborg.

FC Groningen-Ajax definitief gestaakt na brand

Om 15.15 uur meldde de stadionomroeper dat er de intentie bestond om de wedstrijd te hervatten. Voor FC Groningen-trainer Ron Jans was de lol er vanaf: 'Ik heb er geen zin meer in.' Ook Ajax stond niet te springen om alsnog te spelen.

De KNVB wilde daarentegen graag dat de wedstrijd niet op een latere datum zou worden afgewerkt. De veiligheid van de supporters en de gezondheid van de spelers moest wel worden gegarandeerd.

Na overleg tussen scheidsrechter Erik Braamhaar en trainers Adrie Koster en Ron Jans op het veld viel de beslissing de wedstrijd definitief te staken. 'Spelers hebben duidelijk aangegeven dat ze ademhalingsproblemen hadden', gaf Jans uitleg.

Vóór de wedstrijd was het de bedoeling met een stortvloed aan toiletpapier de sfeer te verhogen. Maar de gevolgen waren anders. Vanwege de rookontwikkeling moesten verschillende supporters hun heil zoeken op het veld. Enkelen werden per brancard afgevoerd.

Bekijk hier al onze video's