FC Porto pakt ruime marge op Lyon

De halve finale van de Champions League lonkt voor FC Porto. De ploeg van coach José Mourinho won met grote overmacht het treffen tegen Olympique Lyon: 2-0.

De winnaar van de UEFA Cup van afgelopen seizoen lijkt op weg naar een nieuwe opvoering van de strijd om de Europese Supercup tegen AC Milan, dat dik afrekende met Deportivo La Coruña. In het eigen O Dragão was er niets aan te merken op de winst van de Portugezen.

Vlak voor rust kwam Porto op voorsprong via Deco. De Braziliaan met het Portugese paspoort scoorde door een volley van Benni McCarthy van dichtbij achter doelman Grégory Coupet binnen te tikken.

De treffer van Deco (foto) viel op een belangrijk moment, want vlak voor zijn doelpunt miste Sidney Govou een grote kans namens Lyon. De inzet van de Fransman verdween net naast het doel van Vítor Baía via verdediger Ricardo Carvalho.

In de 71ste minuut verdubbelde diezelfde Ricardo Carvalho de marge tot twee. De verdediger klom als hoogste na een vrije trap van Deco en knikte de bal hard binnen achter de kansloze Coupet.

Lyon, dat met drie aanvallers aan het duel was begonnen in de hoop een keer te kunnen scoren, slaagde niet in die missie, ondanks enkele kansen voor Govou.