FC Porto wankelt maar is opnieuw de beste

FC Porto heeft de Portugese landstitel geprolongeerd. De regerend kampioen ging de laatste speeldag in als koploper, met Sporting Lissabon en Benfica als belagers hijgend in de nek. Net als in Nederland wisselde het kampioenschap regelmatig van eigenaar, maar na negentig minuten bleek Porto de beste. FC Porto- Aves4-1Sporting- Belenenses   4-0Benfica- Coimbra2-0 De club uit Oporto moest zich zorgen maken omdat vooral Sporting een razende start kende. De ploeg uit Lissabon nam snel (tiende minuut) een voorsprong thuis tegen Belenenses, waarmee het Porto virtueel passeerde op de ranglijst.

Het duurde tot de 27ste minuut voordat Porto zelf op 1-0 kwam tegen laagvlieger Aves en het heft weer in handen nam. Aves zorgde op zijn beurt weer voor veel zenuwen en mutaties door verrassend op gelijke hoogte te komen, waarmee het Sporting weer tijdelijk kampioen maakte. Tot aan de 52ste minuut bleef dat zo.

Vanaf dat moment zette Porto definitief aan. Binnen zeven minuten liep het uit naar 2-1 en 3-1, al was die derde treffer een eigen doelpunt van Aves. De zege kwam vervolgens niet meer in gevaar. Dat Sporting en Benfica ook nog scoorden, deed er niet meer toe.