FC Twente beleeft avond vol clubrecords in Tilburg

FC Twente keerde zaterdagavond met drie clubrecords terug in Enschede. Op bezoek bij Willem II (3-1) bleef de formatie van trainer Steve McClaren voor de tiende keer op rij zonder puntenverlies in competitieverband.

FC Twente beleeft avond vol clubrecords in Tilburg

Daarmee evenaarde de koploper in de Eredivisie een clubrecord uit het seizoen 1973/74. Destijds behaalden de Tukkers onder leiding van trainer Spitz Kohn tien zeges op rij. De ploeg deed dat destijds in de periode tussen 14 oktober 1973 en 13 januari van het jaar erop.

Door de zege in Tilburg bleef Twente voor de vijftiende opeenvolgende keer ongeslagen vanaf de competitiestart (dertien overwinningen, twee gelijke spelen). Dat betekent een evenaring van de bijzondere prestatie uit de jaargang 1968/69, toen de Tukkers eveneens dertien keer wonnen en twee keer de punten deelden na de eerste vijftien competitieduels.

Ook aanvaller Bryan Ruiz had volop reden tot lachen. De Costa Ricaanse international scoorde in Tilburg voor de achtste keer op rij in de Eredivisie en verbeterde daarmee de prestatie van zijn ploeggenoot Blaise Nkufo. De Zwitserse aanvaller had in het seizoen 2007/08 voor een nieuw clubrecord gezorgd door in zeven opeenvolgende competitiewedstrijden van FC Twente te scoren. Ruiz staat inmiddels op elf treffers in de Eredivisie.

<br /><br />

Bekijk hier al onze video's