FC Twente bevestigt directe vertrek van Co Adriaanse

FC Twente en Co Adriaanse zijn tot een vergelijk gekomen over het beëindigen van het dienstverband. De trainer vertrekt per direct uit Enschede.

FC Twente bevestigt directe vertrek van Co Adriaanse

Adriaanse trad afgelopen zomer in dienst van FC Twente als opvolger van Michel Preud'homme, die koos voor een lucratief avontuur bij het Saudische Al-Shabab. De Amsterdammer tekende voor één jaar in Enschede.

Maar na een half jaar gaan de club en de trainer al uit elkaar. In de winterstop bleek de positie van Adriaanse onhoudbaar. De werkwijze van 64-jarige Amsterdammer leverde steeds meer irritaties op in Enschede bij de spelers en de (technische) staf.

FC Twente heeft Steve McClaren op het oog als opvolger. De vijftigjarige Engelsman, die de Enschedese club in 2010 naar de eerste landstitel loodste, wordt op dit moment gezien als enige geschikte kandidaat.

De verwachting is dat de laatste details voor een nieuw dienstverband (voornamelijk over de duur daarvan) deze week verder worden ingevuld en dat McClaren vrijdag als technisch eindverantwoordelijke met FC Twente op het vliegtuig stapt richting het trainingskamp in Spanje.

  duels w-g-v saldo
Eredivisie 17 9-6-2 43-18
Europa League 6 4-1-1 14-07
KNVB-beker* 3 2-0-1 13-06
Champions League** 4 1-2-1 05-05
JC Schaal 1 1-0-0 02-01
Totaal 31 17-9-5 77-37
 
Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's