FC Twente-boegbeeld Jansen kiest verrassend voor PSV

Reacties

Een opvallende transfer in het vrouwenvoetbal: Renate Jansen kiest na negen seizoenen bij FC Twente voor PSV. De 33-jarige aanvaller tekent voor twee seizoenen in Eindhoven.

FC Twente-boegbeeld Jansen kiest verrassend voor PSV

Jansen groeide in Enschede uit tot boegbeeld van de club. In 240 optredens scoorde ze 130 keer. Met FC Twente won Jansen vier landstitels, drie Eredivisie Cups, twee supercups en één beker. Na haar transfervrij afscheid, met het landskampioenschap op zak, sprak ze de wens uit naar het buitenland te vertrekken.

Toch is het PSV geworden, dat vorig seizoen als derde eindigde in de competitie. 'Ik moest er wel even over nadenken, want je wilt je carrière mooi afsluiten en ik had eigenlijk bedacht dat ik dat het beste in het buitenland kon doen', zegt Jansen op de site van haar nieuwe club. 'Dat ik nu toch hier zit, zegt eigenlijk alles. PSV is de afgelopen jaren enorm gegroeid. Nu is het de volgende stap om kampioen te worden. Die uitdaging spreekt mij enorm aan.'

Jansen is 65-voudig international. Met Oranje won ze onder anderen het EK in 2017 in eigen land en werd ze tweede op het WK in 2019.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.