FC Twente houdt eenvoudig stand bij FC Vaslui

Slechts het eerste kwartier was het even opletten geblazen voor FC Twente tegen FC Vaslui. Daarna nam de ploeg het heft in handen en haalde probleemloos een 0-0 gelijkspel over de streep. Voldoende om naar de laatste voorronde in de Champions League te gaan na de 2-0 overwinning in de thuiswedstrijd.

Coach Co Adriaanse kon weer beschikken over de van een blessure herstelde Bryan Ruiz. De Costa Ricaan stond aan de aftrap. Dit ging ten koste van Ola John. Dwight Tiendalli keerde terug na een schorsing.

Met de 2-0 overwinning uit het eerste duel op zak kon FC Twente met zelfvertrouwen de wedstrijd starten. De Roemenen wisten dat er snel wat aan de achterstand gedaan moest worden om nog kans te maken om de laatste voorronde van de Champions League te halen.

FC Vaslui begon dan ook opportunistisch aan de wedstrijd en drong de ploeg van Adriaanse ver terug op eigen helft. Het kreeg ook wat kansen en er waren enkele hachelijke momenten voor het doel van Nikolay Mihaylov. Met name voortkomend uit slordigheid van de Twente-defensie overigens.

De druk nam echter na een kwartier al af en FC Twente vond snel zijn ritme en bleef eenvoudig overeind door rustig te combineren en met geduld kansen af te wachten. Deze kwamen er ook voor de bezoekers. Een schot van Luuk de Jong en een inzet van Marc Janko werden echter niet gepromoveerd tot een doelpunt.

In de tweede helft kreeg FC Twente het duel nog veel steviger in handen. FC Vaslui had nauwelijks nog dreiging en de Tukkers voelden niet de urgentie om te nadrukkelijk op jacht te gaan naar een treffer. Janko kwam nog het meest in de buurt. De Oostenrijker geselde, na zich mooi vrijgespeeld te hebben, echter de lat.

Ook John, die een kwartier voor tijd Ruiz was komen vervangen, kreeg nog een mogelijkheid. De invaller besloot na een soepele slalom iets te laat om te schieten zodat zijn schot geblokt werd. Het slotoffensief dat de Roemenen in de laatste minuten probeerden te forceren had weinig om het lijf zodat FC Twente nog steeds uitzicht heeft op de groepsfase van de Champions League. Foto: VI Images