FC Twente is zichzelf niet en verliest van Sheriff Tiraspol

FC Twente kwam op geen enkele manier in zijn eigen spel en leed een 2-0 nederlaag tegen Sheriff Tiraspol in Moldavië.

FC Twente is zichzelf niet en verliest van Sheriff Tiraspol

Door de afwezigheid van de zieke linksback Nicky Kuiper hoefde FC Twente-coach Steve McClaren slechts op één positie zijn team aan te passen. Dwight Tiendalli, de rechtsback die ook op links uit de voeten kan, was niet speelgerechtigd. David Carney kreeg daarom de voorkeur boven Jeroen Heubach.

Vanaf het eerste fluitsignaal kwamen de Tukkers echter niet aan hun favoriete spel toe. De combinaties liepen stroef en veel vaker dan wenselijk koos de ploeg voor een lange bal. Daarnaast oogde Sander Boschker niet erg zeker en trof FC Twente met Sheriff Tiraspol een taaie ploeg met veel werklust en scherpte in de duels.

Zonder zelf gevaarlijk geweest te zijn, leek Twente op eenvoudige wijze schadevrij de rust te halen. Vier minuten voor het pauzesignaal ging het toch mis. Een scherpe voorzet vond Wilfried Balima die Douglas klopte en Boschker, die niet uit zijn doel kwam, met een kopbal passeerde.

FC Twente bleef duidelijk moeite houden met het sterke collectief van de Moldaviërs en creëerde nauwelijks kansen. Het schot van Blaise Nkufo, dat op de vuisten van Sheriff-goalie Stanislav Namasco eindigde, was eigenlijk de enige echte kans. Boschker hield zijn ploeg op de been door twee pegels van Andrei Corneencov uit zijn doel te ranselen.

In de slotfase moest FC Twente ook nog de 2-0 incasseren. De defensie van de Tukkers was nergens te bekennen toen Vladimir Volkov Jymmy Douglas een niet te missen kansen bood.

Door een doelpunt van Colin Kazim-Richards won Fenerbahçe met 1-0 het uitduel van Steaua Boekarest. De Turken pakken daarmee de leiding in de groep. FC Twente deelt op twee punten achterstand de tweede plaats met Sheriff Tiraspol, dat een beter doelsaldo heeft.

Bekijk hier al onze video's