FC Twente komt bij CL-test niet voorbij goede vriend Schalke 04

Reacties

FC Twente heeft twee weken voor de start van de voorrondes van de Champions League afgesloten met een gelijkspel. Het duel met voetbalbuurman Schalke 04 eindigde zonder doelpunten.

FC Twente komt bij CL-test niet voorbij goede vriend Schalke 04
© Pro Shots

Met sterkhouders als Daan Rots, Ricky van Wolfswinkel, Mees Hilgers, Robin Pröpper en Sem Steijn in de basisopstelling begonnen de Tukkers aan de oefenwedstrijd. Opvallender was dat Michel Vlap op de reservebank startte. In Duitsland moest de basis verder gelegd worden voor de tweestrijd tegen RB Salzburg, de ploeg van trainer Pepijn Lijnders die over twee weken FC Twente ontvangt in Oostenrijk.

Hoewel het publiek in groten getale naar het sportpark in Marl was gekomen, werden ze niet echt vermaakt. Steijn raakte na een kleine twintig minuten spelen de lat. Veel verder kwamen de streekgenoten, die al jaren een vriendschappelijke relatie onderhouden, echter niet. Daardoor gingen de ploegen met gelijke stand (0-0) de rust in.

De tweede helft was ook niet bijster spectaculair. Trainer Joseph Oosting gebruikte de tijd vooral om ook zijn wisselspelers speeltijd te gunnen. Al kreeg Van Wolfswinkel nog een grote kans. De spits faalde echter, waardoor het 0-0 bleef en de supportersgroepen gebroederlijk huiswaarts konden keren.

Red Bull Salzburg
Red Bull Salzburg
2 - 1
FC Twente
FC Twente
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.