FC Twente kwalificeert zich voor Intertoto Cup

Vitesse verloor de strijd om een plaats in de Intertoto Cup door toedoen van Bas Sibum, die zichzelf en zijn club FC Twente een goede dienst bewees (2-0).

De laatste wedstrijd van het verlengde Eredivisieseizoen verdiende niet de schoonheidsprijs. Het was beide ploegen aan te zien dat de play-offs hun tol hadden geëist. Kansen waren er nauwelijks te aanschouwen in het Arke Stadion.

FC Twente en vooral Bas Sibum maalden daar niet om. De middenvelder, die de zieke Karim El Ahmadi in de basis verving, slechtte een persoonlijke barrière. Halverwege de tweede helft maakte hij zijn eerste doelpunt op het hoogste niveau.

Zette dat doelpunt FC Twente op de goede koers, Sibums tweede goal enkele minuten later was de genadeklap voor Vitesse. De Arnhemse club, die in de heenwedstrijd niet verder kwam dan 1-1, kon het gaat niet meer dichten. Ook niet nadat Twente-back Rahim Ouedraogo in de tachtigste minuut tegen zijn tweede gele kaart aanliep.

En dus kreeg Jan van Staa in zijn laatste duel als eindverantwoordelijke bij FC Twente een mooi afscheidscadeau, terwijl Edward Sturing na al zijn dienstjaren met lege handen vertrekt bij Vitesse.