FC Twente leert van Fenerbahçe-echec: 'Stond nu goed met tien man'

Joseph Oosting en Ricky van Wolfswinkel kunnen prima leven met het gelijkspel van FC Twente bij FC Utrecht, vooral omdat de Tukkers ruim twintig minuten in ondertal moesten spelen door een rode kaart van Michal Sadílek.

FC Utrecht
FC Utrecht
1 - 1
FC Twente
FC Twente

'Ik ben tevreden, helemaal over hoe we het deden met tien man', meldde Oosting voor de camera van ESPN. De oefenmeester trok een parallel met begin dit seizoen, toen zijn ploeg in de play-offs van de Conference League werd gesloopt door Fenerbahçe (5-1) na een rode kaart van Youri Regeer. 'Als ik dit van vandaag vergelijk met toen… we gingen er toen glad vanaf omdat we de organisatie niet goed hadden staan.'

Oosting zag zijn team goed beginnen in Stadion Galgenwaard. 'Maar zij kwamen eenmaal voor onze goal en toen viel de 1-0.' Dankzij een strafschop van Sem Steijn herstelde FC Twente de balans, waarna de bezoekers in de tweede helft weer het initiatief namen. 'De rode kaart veranderde dat wel.'

Van Wolfswinkel vond het wegsturen van Sadílek eveneens een keerpunt. 'Daarna konden we geen druk meer erop zetten. Dan moet je hopen op de snelheid van Mitchell van Bergen.'

Zo leed FC Twente voor de derde keer dit seizoen puntenverlies, maar gaf het in de slotfase in elk geval niet een punt uit handen. 'We hebben geleerd van RKC-uit', verwees Van Wolfswinkel naar de 1-0 nederlaag die zijn ploeg slikte in Waalwijk. 'Soms is een gelijkspel het maximaal haalbare.'