FC Twente maakt einde aan cupdroom Ajax 2

Het toernooi om de Amstel Cup is voorbij voor Ajax 2. De jonge mannen van John van 't Schip en Marco van Basten stuitten in Enschede in de achtste finale op FC Twente (1-0), dat nauwelijks beter was en na de onderbreking kostbare hulp kreeg van de vergeetachtige scheidsrechter Hugo Luijten.

De beslissing in het Arke Stadion kwam vrij plotseling en onterecht. Twente sloeg direct toe na de afkoelingsperiode die Luijten na ongeveer zeventig minuten had ingelast vanwege de aanhoudende kwetsende spreekkoren en projectielen vanuit het Twentse publiek.

Uit de hoekschop waarmee de thuisploeg het spel hervatte, scoorde Collins John. De jonge spits van Twente reageerde alerter dan de Ajacieden nadat de de bal in eerste instantie voor de Ajax-goal was blijven smoren. Luijten vergat echter dat hij het spel had onderbroken toen FC Twente een ingooi kreeg.

Voor de winnende treffer deed Ajax 2 niet onder voor Twente. In de eerste helft hadden de fris spelende Amsterdamse beloften zelfs meestal het betere van het spel, zonder overigens veel uitgespeelde kansen te creëren. Omdat ook Twente niet veel afdwong, bleef het lang gelijk.

Na de 1-0 probeerde Ajax zich wel naast Twente te knokken maar ontbrak het de ploeg aan finesse, doortastendheid en body. Twente bleef dan ook vrij eenvoudig overeind. In de slotfase kreeg José Valencia nog rood bij Ajax. Hij belette Adil Ramzi de doorgang.