FC Twente na penalty's te sterk voor NAC

NAC Breda is in de halve finale van de Amstel Cup gestrand op FC Twente. Blaise N'Kufo zorgde als invaller in de minuten die hem waren gegeven voor de eerste ommekeer. Maar de echte heldenrol was er voor Twente-doelman Cees Paauwe, die in de strafschoppenreeks NAC uit de finale hield.

FC Twente na penalty's te sterk voor NAC

De inzet van de strijd in het Arke Stadion – een finaleplaats – bracht bij zowel FC Twente als NAC Breda niet de meest aanvallende intenties boven. In ieder geval weigerden beide ploegen de schroom van zich af te werpen, zodat zeker de eerste helft nauwelijks de sfeer van een echt bekerduel uitstraalde. De eerste echte goede kans viel pas na een half uur te noteren. Chris van der Weerden schoot een volley net over het doel van NAC-doelman Gabor Babos.

De Brabantse gasten, die elkaar beter wisten te vinden, waren twee keer dicht bij een doelpunt. Arne Slot vond een attente Twente-defensie nog op zijn weg, maar Nourdin Boukhari zorgen tien minuten voor rust voor de NAC-voorsprong. De Ajax-huurling schoot op het randje van buitenspel raak uit een voorzet van Anouar Diba

Bij FC Twente gold het ontbreken van N'Kufo als verzachtende omstandigheid voor de aanvallende onmacht. De Zwitserse spits, die kampt met een hamstringblessure, haakte na de warming-up af. Hij had te veel last om aan de bekerwedstrijd te kunnen beginnen. Zijn vervanger Kim Christensen kon het gemis van N'Kufo niet doen vergeten. Dat bleek eens te meer toen de Twente-topscorer een half uur voor het einde zijn entree maakte.

Niet dat N'Kufo zijn vertrouwde spel kon brengen, maar zijn inbreng in de twintig minuten die hem waren gegeven leek goud waard. Na de gelijkmaker van Peter Niemeyer maakte de Zwitser op aangeven van Giorgi Gakhokidze de 2-1. De treffer was ook meteen zijn laatste actie van de avond. N'Kufo greep meteen na zijn treffer naar zijn gekwetste hamstring. Een wissel verloste de Zwitser uit zijn lijden.

Vanaf de bank moest hij toezien hoe NAC in de slotfase de Twentse voorsprong ongedaan maakte. Invaller Johan Elmander vond bij een corner Pieter Collen, die drie minuten voor het einde een verlenging uit vuur sleepte voor de Brabanders.

De verlenging was een slijtageslag voor FC Twente, met Simon Cziommer als eerste slachtoffer. De Tukkers overleefden met hangen en wurgen de verlenging, waarin NAC Breda verzuimde de genadeklap uit te delen. Vooral Boukhari mocht zichzelf dat verwijten, want de Marokkaan miste in de eerste verlenging de kans na een fout van Twente-doelman Paauwe.

In de penaltyreeks was Boukhari opnieuw de schlemiel. Nadat Paauwe de strafschop van NAC-invaller Stefano Seedorf had gestopt, slaagde Boukhari er ook vanaf elf meter niet in de Twente-doelman te passeren. Het betekende de uitschakeling van NAC Breda, want FC Twente maakte van elf meter geen fout.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang €50 aan Free Bets!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang €50 aan Free Bets!","odd":"€50","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:bef2bac3-e181-478e-bd29-555dbd7b243d","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Plaats je eerste weddenschap van min. €10 en profiteer op de dag van Nederland - Turkije van deze welkomstactie (24+).","textMobile":"Plaats je eerste weddenschap van min. €10 en profiteer op de dag van Nederland - Turkije van deze welkomstactie (24+)."}
Bekijk hier al onze video's