FC Twente presenteert fraaie jaarcijfers door succes op de transfermarkt

Reacties

FC Twente heeft over het seizoen 2023/24 een nettowinst geboekt van 5,2 miljoen euro. Dat blijkt uit het jaarverslag dat de club uit Enschede maandagmiddag wereldkundig maakt.

FC Twente presenteert fraaie jaarcijfers door succes op de transfermarkt
© Pro Shots

De Tukkers hebben een bedrijfsresultaat geboekt van 1,9 miljoen euro negatief. Dat komt omdat de personeelskosten stegen, deels door bonussen die werden uitgekeerd als gevolg van een succesvol seizoen dat werd afgesloten als nummer drie in de Eredivisie. Het salarishuis van FC Twente groeide stevig, de totale personeelskosten bedroegen in de voorbije voetbaljaargang 22,9 miljoen.

Dat er toch zwarte cijfers op de rekening staan, komt door transfers. De (door)verkoop van Jayden Oosterwolde, Wieke Kaptein, Ramiz Zerrouki en Manfred Ugalde zorgden voor een positief transferresultaat van 9,4 miljoen. Na aftrek van belastingen blijft er dik vijf miljoen euro winst over, waardoor het eigen vermogen van FC Twente nu 27,8 miljoen bedraagt.

De schuldenlast die de club uit het verleden meetorst is nog niet verdwenen, maar vormt volgens de club 'steeds minder' een belemmering voor het behalen van de doelstelling, die wordt geformuleerd als 'meespelen in de top van de subtop'. In het nieuwe seizoen heeft Twente nog geen grote transferklapper gemaakt. De omzet zal wél omhoog schieten door het Europese parcours: deelname aan de Europa League en minimaal vijf keer een volle Grolsch Veste zullen miljoenen opleveren.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.