FC Twente recht de rug met winst op PSV

Op de eerste speeldag verloren van regiogenoot Heracles Almelo en uitgeschakeld in het toernooi om de UEFA Cup door het nietige Levadia Tallin, FC Twente leek een makkelijke prooi te worden voor PSV. Niets bleek minder waar. De Tukkers speelden de zorgen van zich af en trakteerden de Eindhovenaren op een terechte 1-0 nederlaag.

FC Twente recht de rug met winst op PSV

Gomes hield PSV lang op de been in het Arke Stadion, maar ook de Braziliaanse international moest uiteindelijk buigen. Blaise N'Kufo ontsnapte op aangeven van Bas Sibum aan de aandacht van Alex en rondde keurig af.

PSV speelde een zwakke partij op bezoek bij Twente. Voor de vertrokken internationals André Ooijer en Jan Vennegoor of Hesselink zijn nog geen vervangers aangetrokken. Jefferson Farfán stond daardoor in het centrum van de aanval geposteerd, met op recht Jason Culina. Eric Addo vormde met Alex het verdedigingsduo.

In een matige eerste helft waren er kleine kansen voor Twente. De van een schorsing teruggekeerde Gomes moest Sharbel Touma van het scoren af houden en de Braziliaanse goalie zag schoten van N'Kufo en Touma naast zijn doel verdwijnen. Het enige wapenfeit van de regerend landskampioen was een schot van Ibrahim Afellay, dat eveneens naast het doel verdween.

Het bleef lang 0-0 en trainer Ronald Koeman gooide het roer om. Roy Beerens kwam als extra aanvaller binnen de lijnen in plaats van verdediger Addo. Het mocht niet baten. PSV bleef onmachtig in Enschede en de goal van N'Kufo leidde zelfs tot een nederlaag. Voor de trainers Fred Rutten en René Eijkelkamp, die vorig seizoen beiden nog werkzaam waren in Eindhoven, was de winst een persoonlijke triomf.

Bekijk hier al onze video's