FC Twente vertrouwt tegen Werder op thuisvorm

Voetbal International volgt de twee Nederlandse clubs in de Champions League op de voet. Vanavond om 20.45 uur neemt FC Twente het in Enschede op tegen Werder Bremen.

FC Twente vertrouwt tegen Werder op thuisvorm


FC TWENTE
FC Twente en Werder Bremen hebben weinig geheimen voor elkaar. Beide clubs kwamen elkaar vorig seizoen nog tegen in de knockout-fase van de Europa League. De Tukkers wonnen het thuisduel op 18 februari van dit jaar met 1-0 (doelpunt Theo Janssen), maar kregen vervolgens in de return in het Weser Stadion een gevoelige tik te verwerken (4-1).

FC Twente barst dit seizoen van het zelfvertrouwen voor het cruciale tweeluik met Werder. De ploeg van trainer Michel Preud'homme verloor pas een van zijn dertien officiële wedstrijden (de 4-1 van 29 september tegen Tottenham Hotspur op White Hart Lane) en incasseerden in die duels pas twaalf treffers.

Opvallend FC Twente is gerekend over alle competities al zestien thuiswedstrijden op rij ongeslagen. De Tukkers verloren op 2 december 2009 voor het laatst in de eigen Grolsch Veste. Op die dag was de Turkse grootmacht Fenerbahçe in de Europa League met 1-0 te sterk. Daarna volgden dertien overwinningen en drie gelijke spelen tegen achtereenvolgens SC Heerenveen (0-0), Internazionale (2-2) en Ajax (2-2).

Afwezigen Bajrami (enkel), Buysse (enkel).

WERDER BREMEN
Werder Bremen, dat net als FC Twente uit de eerste twee Champions League-duels met Internazionale en Tottenham Hotspur maar één puntje haalde, is bezig aan een uiterst wisselvallig seizoen. Van de dertien wedstrijden die de formatie van trainer Thomas Schaaf tot dusverre in de Bundesliga, het bekertoernooi en de (voorronde van de) Champions League speelde, won én verloor de ploeg er vijf.

Werder heeft de grootste moeite de tegenstander van scoren af te houden. Alleen in het bekerduel met RW Ahlen (4-0) en de competitiewedstrijd tegen Bayern München (0-0) hield doelman Tim Wiese zijn doel schoon. In de overige elf duels kreeg de ploeg al 27 doelpunten te verwerken.

Opvallend Wedstrijden op Nederlandse bodem liggen Werder Bremen niet zo goed, blijkt uit de Europa Cup-historie van de Duitsers. Werder speelde in Europees verband zes keer in ons land en keerde nooit met een overwinning huiswaarts. Die duels mondden uit in vijf nederlagen en één gelijkspel. Dat punt behaalde Werder in het seizoen 2006/07 op bezoek bij AZ (0-0) in de kwartfinale van het UEFA Cup-toernooi.

Afwezigen Borowski (enkel), Bönisch (knie), Naldo (knie).

<br /><br /> Het is voor de 78ste keer dat een Nederlandse club het in Europees verband thuis opneemt tegen een Duitse opponent. Van de 77 vorige botsingen op Nederlandse bodem mondden er 44 uit in een overwinning voor de thuisclub, tegen vijftien gelijke spelen en achttien nederlagen. Bij de laatste dertien confrontaties tussen clubs van beide landen keerden de Duitsers maar twee keer met een overwinning huiswaarts.

Datum Wedstrijd Uitslag
01-10-2009 FC Twente-Steaua Boekarest (Roe) 0-0
05-11-2009 FC Twente-Sheriff Tiraspol (Mol) 2-1
02-12-2009 FC Twente-Fenerbahçe (Tur) 0-1
18-02-2010 FC Twente-Werder Bremen (Dui) 1-0
14-09-2010 FC Twente-Internazionale (Ita) 2-2


Bekijk hier al onze video's