FC Twente Vrouwen kennen tegenstanders voor historische CL-groepsfase

Reacties

De FC Twente Vrouwen staan voor een pittig eerste avontuur in de groepsfase van de Champions League. De club werd tijdens de loting gekoppeld aan Chelsea, Real Madrid en Celtic. Aangezien Barcelona of Olympique Lyon ook uit de koker had kunnen komen, is het niet de zwaarst mogelijke loting voor Twente.

FC Twente Vrouwen kennen tegenstanders voor historische CL-groepsfase
© Pro Shots

Het zijn mooie tijden in Enschede. Waar het mannenelftal stuntte met een gelijkspel tegen Manchester United, plaatste het vrouwenelftal zich voor het eerst voor de groepsfase van de Champions League. NK Osijek werd op overtuigende wijze aan de kant gezet met een 4-1 en een 4-0 overwinning.

Twente belandde voor de loting in Pot 3 en wist dat er daardoor sowieso een zware loting zou volgen. Zowel Pot 1 als Pot 2 bevatte louter topteams. In tegenstelling tot het mannentoernooi ging de Champions League voor vrouwen niet op de schop.

En dus weet Twente dat het in totaal zes groepsduels gaat spelen tegen Chelsea, Real Madrid en Celtic. Bij Chelsea komt Twente Wieke Kaptein tegen, die drie jaar lang in Enschede speelde. Ook Aniek Nouwen (ex-PSV) speelt bij Chelsea. De club uit Londen schakelde vorig seizoen Ajax uit in de achtste finale. Chelsea bereikte uiteindelijk de halve finale, Real Madrid werd uitgeschakeld in de groepsfase. 

De eerste duels in de groepsfase worden gespeeld op 8 en 9 oktober. Op 17 en 18 december wordt de eerste ronde afgesloten, waarna duidelijk is welke clubs naar de kwartfinale gaan. Alleen de eerste twee clubs gaan door naar de knock-outfase.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.