FC Twente Vrouwen vernederen Cardiff City en gaan eenvoudig door

In navolging van Ajax heeft ook FC Twente zich geplaatst voor de finale van het kwalificatietoernooi van de UEFA Women's Champions League. Cardiff City met liefst 7-0 verslagen door de Tukkers.

FC Twente
FC Twente
7 - 0
Cardiff City

FC Twente Vrouwen is uitstekend aan het seizoen begonnen, want zaterdag maakte de ploeg van trainer Joran Pot ook al erg veel indruk door Ajax met liefst 6-1 te verslaan in de strijd om de Super Cup. Vier dagen later had ook Cardiff City geen schijn van kans tegen de club uit Enschede, die slechts vijf minuten nodig had om op voorsprong te komen.

Kayleigh van Dooren opende al vroeg de score en in de zeventiende minuut was zij opnieuw trefzeker. Waar de club uit Wales de schade voor rust beperkt hield, liep FC Twente in de tweede helft uit naar een 7-0 overwinning. Sophie te Brake, Anna Knol, Amanda Andradóttir, Suus Verdaasdonk en Jaimy Ravensbergen zorgden ervoor dat overtuigend de finale bereikt werd.

Daarin speelt FC Twente zaterdag tegen Valur uit IJsland, dat mede dankzij drie treffers van Ísabella Tryggvadóttir de dubbele cijfers haalde tegen Ljuboten uit Macedonië: 10-0. De finale tegen Valur zal voor FC Twente-speelster Andradóttir bijzonder zijn, want zij speelde vorig seizoen nog voor de tegenstander van zaterdag.