FC Twente wil De Jong belonen met nieuw contract

FC Twente wil de goede ontwikkeling van Luuk de Jong belonen met een verbeterd en langer contract. De 20-jarige aanvallende middenvelder/spits kwam in de zomer van 2009 over van De Graafschap.

FC Twente wil De Jong belonen met nieuw contract

De Jong veroverde dit seizoen een basisplaats en maakte in negen competitiewedstrijden vier doelpunten en leverde ook vier assists. Daarnaast bezorgde hij FC Twente voorafgaand aan de competitie de Johan Cruijff-schaal door tegen Ajax, waar zijn broer Siem onder contract staat, het enige doelpunt voor zijn rekening te nemen. De verbintenis van de speler loopt tot medio 2012 en bevat daarnaast een optie voor nog een jaar.

Het ligt in de bedoeling dat De Jong, die vorig seizoen debuteerde bij FC Twente en toen twee keer scoorde in twaalf competitieduels, in de nieuwe situatie een verbintenis tot 2014 tekent.

FC Twente treft vanavond in het kader van de Champions League Werder Bremen. Het is de derde groepswedstrijd van de Tukkers, die eerder gelijk speelden tegen Inter (2-2) en met 4-1 verloren van Tottenham Hotspur. <br /><br />

Bekijk hier al onze video's