FC Utrecht beloont snel aangepaste Lensky

Jacob Lensky heeft zijn goede prestaties bij FC Utrecht beloond zien worden met een opwaardering van zijn contract. De twintigjarige Canadees kwam deze zomer naar stadion Galgenwaard.

FC Utrecht beloont snel aangepaste Lensky

Ruim een jaar geleden leverde de linksback zijn contract bij Feyenoord in omdat hij het voetbalwereldje zat was. Hij meldde zich deze zomer bij FC Utrecht dat in eerste instantie een versterking in hem zag voor het tweede elftal. Hij kreeg een verbintenis die op de hoogte van de status van een beloftespeler ligt. Inmiddels is Lensky een vaste waarde in de hoofdmacht van coach Ton du Chatinier en houdt hij Mihai Nesu op de bank.

'Het is niet zo gek dat we het op deze manier hebben gedaan, hij was tenslotte een jaar uit het voetbal geweest', verklaart technisch directeur Foeke Booy aan Voetbal International over het gegeven dat de speler in korte tijd al een opwaardering van zijn contract heeft verdiend. 'Hij functioneert uitstekend, hij heeft zich zonder problemen aangepast. Net als alle nieuwe jongens eigenlijk.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen