FC Utrecht biedt Brouwer oplossing na ophef over contract

Reacties

Michael Brouwer verruilt Heracles Almelo voor FC Utrecht. De 31-jarige sluitpost tekent voor twee seizoenen bij zijn nieuwe club.

FC Utrecht biedt Brouwer oplossing na ophef over contract

Heracles wilde voorkomen dat het contract van Brouwer, dat na dit seizoen afliep, zou worden omgezet in een verbintenis voor onbepaalde tijd. Zodoende mocht de doelman transfervrij vertrekken en werd Fabian de Keijzer de nieuwe eerste keeper in Almelo. Dat nieuws maakte bij de achterban van de Heraclieden veel los. De supporters van Heracles hekelden de manier waarop Brouwer - in hun ogen - naar de uitgang werd gedreven. Brouwer was verreweg de langst dienende speler bij de club, is lang geduldig geweest als reservedoelman en was de afgelopen twee seizoenen een belangrijke kracht.

Brouwer is de opvolger van Mattijs Branderhorst in Utrecht. Branderhorst verkaste woensdag naar Fortuna Sittard. Vasilis Barkas is in principe de eerste keus van trainer Ron Jans onder de lat bij FC Utrecht. Daardoor zal Brouwer vermoedelijk de plek op de bank van Branderhorst innemen.

Voor Brouwer, die elf en een half jaar bij Heracles onder contract stond, is de overgang naar Utrecht speciaal. 'Ik woon hier in de buurt, dus dat scheelt al heel veel', verklaart hij op de clubwebsite. 'Ik ben hier als klein kind ook vaak geweest om naar wedstrijden te kijken. Dan heb je sowieso al wat gevoel bij deze club. Voor mij is FC Utrecht een mooie uitdaging om te laten zien wat ik kan en daar heb ik heel veel zin in.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.