FC Utrecht helpt Heracles Almelo aan drie punten

FC Utrecht heeft Heracles zondagmiddag in Almelo eigenhandig aan drie punten geholpen. De ploeg van trainer Ton du Chatinier hielp de Almeloërs onder meer met een eigen doelpunt aan een 2-1 overwinning.

Na een matige eerste helft zonder noemenswaardige hoogtepunten leverde de tweede helft in het Polman Stadion al vroeg vuurwerk op. FC Utrecht kreeg in de 53ste minuut een strafschop toegewezen nadat Kwame Quansah hands maakte in het eigen strafschopgebied. Clubtopscorer Ricky van Wolfswinkel, dit seizoen al zes keer trefzeker vanaf elf meter, schoot de bal echter hoog over het doel van doelman Remko Pasveer.

Twee minuten later keken de bezoekers plotseling tegen een achterstand aan toen verdediger Alje Schut zijn eigen doelman Michel Vorm passeerde met een kopbal. Schut wilde de bal in een overvol strafschopgebied veilig terugkoppen in de handen van Vorm, maar die had juist zijn doel verlaten en zag de bal met een flauw boogje buiten zijn bereik over de doellijn stuiteren.

Voor Schut was het zijn tweede eigen doelpunt tijdens dit Eredivisieseizoen. Eerder passeerde hij Vorm ook al in de uitwedstrijd tegen Feyenoord van 8 augustus (3-1 nederlaag). Hij voegde zich bij een select gezelschap van zeven andere Utrecht-spelers die clubrecordhouder zijn met twee eigen goals.

De thuisclub kon maar een ruim kwartier genieten van die goedkoop gekregen voorsprong. In de 73ste minuut trok Tim Cornelisse de stand gelijk. De verdediger reageerde attent bij een vrije trap van Dries Mertens en tikte de bal van dichtbij achter Pasveer: 1-1.

Beide ploegen leken af te stevenen op een gelijkspel, maar een onbeholpen actie van Cornelisse leidde de 2-1 voorsprong van de thuisploeg in. De maker van de 1-1 trok in het eigen strafschopgebied Heracles-aanvaller Everton naar de grond, waarop scheidsrechter Ed Janssen naar de stip wees. Willy Overtoom liet het buitenkansje niet onbenut: 2-1.

Voor FC Utrecht was het alweer de derde nederlaag in de laatste vijf competitiewedstrijden. Heracles bleef voor de zesde keer in acht thuisduels dit seizoen ongeslagen. Foto: VI Images