FC Utrecht straft lichtzinnigheid van NEC af

NEC heeft het Europese succes in Moskou in de Eredivisie geen vervolg gegeven. FC Utrecht won door een late treffer in De Goffert (1-2).

FC Utrecht straft lichtzinnigheid van NEC af

De solide defensie heeft FC Utrecht dit seizoen vaak weerhouden van een zeperd. Maar in Nijmegen dreigde een slippertje van Alje Schut de formatie van Willem van Hanegem duur te komen te staan. Tim Janssen profiteerde van de blunder en bood Saidi Ntibazonkiza de gelegenheid de 1-0 op het scorebord te brengen (foto onder). FC Utrecht vocht lang tevergeefs tegen de achterstand. Kansen waren niet besteed aan Michael Silberbauer, Loïc Loval en Sander Keller. NEC, dat via bas Sibum en Collins John dicht bij de 2-0 was geweest, dacht op halve kracht de wedstrijd te kunnen uitspelen. De ploeg van Mario Been kwam uiteindelijk bedrogen uit.

De ingevallen Simon Cziommer deelde namens FC Utrecht met een schot van achttien meter de eerste tik uit. In de laatste minuut voegde Cedric van der Gun na een knap steekbal van Barry Maguire daar de winnende treffer aan toe en bracht de Nijmeegse euforie na de 2-1 zege op Spartak Moskou in juiste proporties terug.

Bekijk hier al onze video's