FC Utrecht voorlopig klaar op de markt na akkoord met Fraulo en Finnsson

Reacties

Middenvelder Oscar Fraulo (20) en linksback Kolbeinn Finsson (24) staan zeer binnenkort met het shirt van FC Utrecht in handen. Daarmee is het wensenlijstje van de club afgewerkt en zijn alle posities voldoende bezet.

FC Utrecht voorlopig klaar op de markt na akkoord met Fraulo en Finnsson
© Pro Shots

VI schreef eerder al dat de twee hard op weg zijn naar de Domstad. De Deen Fraulo wordt net als vorig seizoen gehuurd van Borussia Mönchengladbach, alleen ditmaal met een volgens ingewijden realistische optie tot koop. In Duitsland heeft de middenvelder geen uitzicht op veel minuten. Vorig jaar speelde Fraulo 35 duels voor Utrecht. In die huurdeal destijds zat een optie tot koop die niet gelicht kon worden door Utrecht. Nu lijkt een definitieve overstap aan het einde van het komende seizoen in elk geval realistischer. Fraulo ligt nog tot medio 2026 vast bij Gladbach, dat hem in 2022 oppikte bij FC Midtjylland.

Behalve met Fraulo is FC Utrecht ook akkoord met Finnsson, die wordt gekocht van het Deense Lyngby BK, waar hij nog een seizoen onder contract stond. De 24-jarige IJslander is een linksback, een positie waar de club concurrentie zocht voor Souffian El Karouani. Finnsson kan ook als middenvelder of centraal achterin spelen.

Hij speelde eerder al in Nederland. In de winterstop van het seizoen 2015/2016 trok hij vanuit IJsland naar de jeugdopleiding van FC Groningen, waar hij uiteindelijk het beloftenelftal haalde. In 2018 vertrok hij transfervrij naar Brentford, dat hem verhuurde aan de club waar hij in de jeugd speelde, Fylkir Reykjavík. Na jaren in het tweede elftal van Borussia Dortmund die daarop volgden, maakte hij halverwege de jaargang 2022/2023 de stap naar Lyngby. Finnsson speelde twaalf keer voor het IJslandse nationale elftal.

FC Utrecht versterkte zich deze zomer met twaalf spelers: keepers Michael Brouwer en Tom de Graaff, verdedigers Siebe Horemans, Matisse Didden en Finnsson, middenvelders Alonzo Engwanda, Paxten Aaronson en Fraulo en aanvallers Noah Ohio, David Min, Yoann Cathline en Miguel Rodríguez. Normaal gesproken is de club op inkomend gebied klaar op de markt. Wel is de selectie nog iets te vol en zal een enkeling nog vertrekken voor 2 september, de dag dat de transfermarkt sluit.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.