FC Utrecht zet beste seizoenstart door na vroege rode kaart RKC

Reacties

FC Utrecht blijft maar gaan dit seizoen. De Domstedelingen gaven de beste seizoenstart in de clubhistorie zaterdagavond een vervolg met een overwinning op RKC Waalwijk. De bezoekers gooiden de eigen glazen in.

FC Utrecht zet beste seizoenstart door na vroege rode kaart RKC
© Pro Shots
FC Utrecht
FC Utrecht
3 - 2
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk

RKC sneed zichzelf in de vingers, want de uitclub begon nog goed aan het duel. Al in de tweede minuut gleed Denilho Cleonise naar binnen vanaf rechts, om doeltreffend uit te halen in de korte hoek. De wedstrijd kantelde 25 minuten later, toen Aaron Meijers rood kreeg na een stevige charge op Ole Romeny.

Eerder op de zaterdag had NEC nog bijzonder veel moeite tegen de tien man van NAC Breda, Utrecht scoorde twee minuten na de rode kaart voor Meijers al. Nick Viergever kopte in zijn 350ste Eredivisie-wedstrijd raak na een voorzet van Souffian El Karouani, die met zijn honderdste duel in de Eredivisie ook al een jubileum beleefde.

RKC-trainer Henk Fraser zal ongetwijfeld een groot deel van de rust hebben gebruikt om zijn spelers te motiveren om het punt over de streep te trekken, maar na nog geen tien minuten in de tweede helft kon dat plan veranderd worden in het beperkt houden van de schade. Paxten Aaronson schoot in de 51ste minuut raak na een klutssituatie en een minuut later maakte David Min op prachtige wijze zijn eerste treffer voor Utrecht. Hij draaide zichzelf vrij en schoot van afstand raak in de rechterkruising.

Klik op de tekst om de goal te zien

Utrecht haalde vervolgens de voet van het gaspedaal, hoewel invaller Miguel Rodríguez nog dicht bij een volgende goal was. RKC kreeg zodoende de kans om dichterbij te komen, een rake strafschop betekende de aansluitingstreffer tien minuten voor tijd. Daouda Weidmann ging over de voet van Mike van der Hoorn en Richonell Margaret benutte de penalty. Verder dan dat kwam RKC, ondanks een invalbeurt van Mohamed Ihattaren, niet.

Door de nederlaag blijft RKC ook na acht duels op nul punten staan en doemt een negatief record op. Als de Waalwijkers na de interlandperiode verliezen van FC Twente, beleeft RKC de slechtste seizoenstart ooit in de Eredivisie. Voor Utrecht ziet de wereld er compleet anders uit. De club sluit weer aan op vijf punten van koploper PSV, met een wedstrijd minder gespeeld.

FC Utrecht Nederland

RKC Waalwijk Nederland

RKC Waalwijk Nederland

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.