FC Utrecht zet beste start voort en bezorgt AZ eerste nederlaag

Reacties

FC Utrecht heeft AZ de eerste nederlaag van het seizoen bezorgd. De ploeg van Maarten Martens ging voor eigen publiek met 1-2 onderuit.

FC Utrecht zet beste start voort en bezorgt AZ eerste nederlaag
© Pro Shots
AZ
AZ
1 - 2
FC Utrecht
FC Utrecht

Na drie gewonnen duels op rij (NAC Breda, FC Twente en Willem ll) zat het met het vertrouwen wel goed bij Utrecht. AZ gleed alleen uit tegen FC Groningen. Bij de bezoekers ontbrak Alonzo Engwanda, maar keerde Mike van der Hoorn terug. AZ speelde met Jayden Addai voor Ibrahim Sadiq.

Na een wat onrustige fase van beide ploegen leverde de eerste grote kans van de wedstrijd meteen een doelpunt op. Daar had AZ miscommunicatie van Utrecht voor nodig: het ging mis tussen Van der Hoorn en Vasilios Barkas, waardoor Sven Mijnans kon onderscheppen en de bal aan Troy Parrott gaf. Voor de spits was het alweer zijn vijfde van dit seizoen.

AZ had de smaak te pakken en kon via Peer Koopmeiners al 2-0 maken, maar de goal viel aan de andere kant. Yoann Cathline dribbelde op Seiya Maikuma af, passeerde hem en schoot de bal van buiten de zestien achter Rome-Jayden Owusu-Oduro. Dat AZ in de beginfase te weinig met het overwicht deed, kwam de Alkmaarders uiteindelijk duur te staan.

Na rust haalde Utrecht namelijk nog een keer de trekker over. Soufian El Karouani gaf voor op de net ingevallen Paxten Aaronson, die de bal buiten de zestien met de binnenkant achter Owusu-Oduru legde: 1-2. Voor het eerst dit seizoen kwam AZ op achterstand, maar dat leek de Alkmaarders niet te deren. Er waren kansen in overvloed, eerst via Ruben van Bommel, daarna via David Møller Wolfe, die de bal in twee seconden tijd twee keer op de lat kopte. Aan de andere kant deed Victor Jensen eerder hetzelfde namens Utrecht en liet hij de beslissing liggen. 

In een spectaculaire slotfase bleef Utrecht met het nodige kunst- en vliegwerk overeind. Parrott schoot van dichtbij nog over en moest in blessuretijd stoppen met juichen omdat zijn goal werd afgekeurd vanwege buitenspel. En dus gaat AZ voor het eerst dit seizoen onderuit en is Utrecht de nieuwe nummer twee van de Eredivisie, omdat het een wedstrijd minder gespeeld heeft.

AZ Nederland

FC Utrecht Nederland

FC Utrecht Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2024/2025

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSV
7
7
0
0
25-4
+21
21
2
FC Utrecht
6
5
1
0
11-6
+5
16
3
AZ
7
5
1
1
17-4
+13
16
4
FC Twente
7
4
2
1
13-5
+8
14
5
Ajax
5
3
1
1
10-3
+7
10
* Actueel tot en met 29 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.