FC Utrecht zet Vitesse in tweede helft aan de kant

Met Dries Mertens als invaller bewees FC Utrecht zich met de ruime overwinning op Vitesse een goede dienst en hervond het de weg naar de play-offs (4-2).

Na vier nederlagen op rij was de druk op FC Utrecht groot. Trainer Ton du Chatinier eiste een overwinning op Vitesse als antwoord op de slechte reeks. Het succes was ook noodzakelijk om niet naast een plaats in de play-offs om Europees voetbal te grijpen.

De noodzakelijke zege kwam pas in de tweede helft tot stand. Binnen tien minuten had FC Utrecht een marge van twee opgebouwd, waarbij Dries Mertens van zich deed spreken. De Belgische aanvaller begon op de bank, maar had slechts zeven minuten nodig voor zijn revanche. Na het eigen doelpunt van Michihiro Yasuda maakte hij de 2-0.

Guram Kashia deed in de 54ste minuut nog wat terug namens Vitesse, maar dankzij een fraaie treffer van Kevin Strootman kon FC Utrecht de drie punten niet meer ontgaan. Frank Demouge maakte in de 73ste minuut de 4-1, waardoor de eerste Eredivisie-goal van debutant Adnane Tighadouini alleen statistische waarde had.

FC Utrecht heroverde met de overwinning de achtste plaats op Heracles. Vitesse is statistisch nog niet helemaal veilig, al is de voorsprong van zes punten op Excelsior wel comfortabel. Foto: VI Images