FC Utrecht ziet Roiha graag vertrekken

FC Utrecht gelooft niet meer in een doorbraak van Paulus Roiha. De Finse aanvaller mag op zoek naar een nieuwe club.

FC Utrecht ziet Roiha graag vertrekken

De 23-jarige international is bezig aan zijn derde seizoen bij FC Utrecht, maar is er in die periode niet in geslaagd een vaste basisplaats te veroveren. 'Ik wil het niet in de persoonlijke sfeer trekken, maar het is wel duidelijk dat Roiha niet heeft gebracht wat we van hem verwachtten', vertelt coach Foeke Booy in de nieuwe Voetbal International.

Roiha tekende in december 2001 een contract voor 3,5 jaar bij FC Utrecht. En de club had hoge verwachtingen van de (voor Utrechtse begrippen) dure speler. De Fin kwam immers voor een bedrag van circa een miljoen euro over van HJK Helsinki. Als tegenprestatie maakte Roiha zes goals in 39 wedstrijden. Dit seizoen kwam hij drie duels als invaller in het veld, in die 47 minuten scoorde hij niet.

Booy is teleurgesteld, zeker nadat hij tijdens de voorbereiding een aantal keren met de Fin had gesproken over diens ontwikkeling. De trainer had de hoop dat hij dit seizoen over een 'andere Roiha' zou beschikken, maar dat bleek niet zo te zijn.

'We hebben hem alle vertrouwen en kansen gegeven, maar hij heeft het niet laten zien. Ik zal hem voorlopig niet gebruiken. Ik hoop dat er voor de club en de speler snel een oplossing komt.'

Klik hier voor de inhoud van nummer 49 .

Bekijk hier al onze video's