FC Volendam gaat weer onderuit na directe rode kaart

Reacties

FC Volendam heeft ook de tweede wedstrijd in het nieuwe seizoen verloren. In eigen huis liep het wederom tegen een directe rode kaart aan, waar FC Emmen via Jalen Hawkins uiteindelijk van profiteerde.

FC Volendam gaat weer onderuit na directe rode kaart
© Pro Shots
FC Volendam
FC Volendam
0 - 1
FC Emmen
FC Emmen

Oranje staat centraal als clubkleur van FC Volendam, komt terug in het shirt en de bijnaam Het Andere Oranje, maar in het Keuken Kampioen Divisie-seizoen tot dusver kan het die kleur beter inruilen voor rood. Werd vorige week Xavier Mbuyamba na een harde charge weggestuurd in de bizarre nederlaag tegen De Graafschap, moest deze zondagavond Yannick Leliendal inrukken met een directe rode prent.

Na ruim een uur spelen trok de verdediger de doorgebroken Hawkins naar de grond en arbiter Laurens Gerrets kon niets anders dan rood en een strafschop geven. Hoewel Barry Lauwers met een uiterst fraaie reflex de pingel van Torben Rhein via de paal uit het doel hield, moest het tiental van FC Volendam niet veel later alsnog capituleren. Hawkins tikte de bezoekers, die in de eerste helft ook de beste kansen hadden en veel meer schoten op doel produceerden, uit de rebound alsnog op voorsprong.

Met een man minder op het veld kwam de formatie van Rick Kruys niet tot een serieus slotoffensief, waardoor hij met zijn ploeg net als vorige week een resultaat weggaf na een directe rode kaart. Met nul uit twee is het een bijzonder vervelende competitiestart voor de degradant, terwijl Robin Peters met FC Emmen wel zijn eerste punten pakt.

Keuken Kampioen Divisie

Stand Keuken Kampioen Divisie 2024/2025

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
15
VVV-Venlo
5
1
2
2
5-8
-3
5
16
Roda JC Kerkrade
5
1
2
2
6-12
-6
5
17
ADO Den Haag
5
1
2
2
4-10
-6
5
18
FC Volendam
5
1
1
3
10-9
+1
4
19
SC Cambuur
5
1
0
4
1-5
-4
3
20
Jong FC Utrecht
5
0
2
3
6-10
-4
2
* Actueel tot en met 16 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer FC Volendam
Meer over FC Volendam
Meer FC Emmen
Meer over FC Emmen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.