FC Zwolle nieuwe koploper Jupiler League

RKC Waalwijk, dat zondag in actie komt, is koploper af. FC Zwolle nam de leiding over dankzij een nipte zege in Apeldoorn. Stormvogels Telstar-MVV haalde het einde niet.

FC Zwolle nieuwe koploper Jupiler League

AGOVV Apeldoorn-FC Zwolle 0-1FC Zwolle mag zich voorlopig koploper noemen. Dankzij de nipte overwinning op AGOVV Apeldoorn passeerde de ploeg van Jan Everse RKC Waalwijk op de ranglijst. De treffer van Marcel Kleizen bleek afdoende voor de drie punten. Ook de rode kaart voor Rob van der Sluijs (FC Zwolle) bood AGOVV Apeldoorn onvoldoende soelaas.

Stormvogels Telstar-MVV 0-1, gestaaktBij een stand van 1-0 in het voordeel van MVV is het duel op Sportpark Schoonenberg gestaakt. De lichtinstallatie viel vroeg in de tweede helft uit en kon niet op tijd worden hersteld. Ole Tobiasen had de enige treffer gemaakt.

Go Ahead Eagles-SC Cambuur-Leeuwarden 3-1Ceriel Oosthout heeft Go Ahead Eagles in de top van de Jupiler League gehouden. De middenvelder zorgde er met twee treffers voor dat de Deventer formatie SC Cambuur-Leeuwarden al na de eerste helft op de knieën had. Invaller Oguzhan Türk maakte een Friese opleving via Jeroen Ketting ongedaan.

FC Omniworld-FC Dordrecht 1-0FC Dordrecht is de aansluiting naar de subtop kwijt. Na de sterke wedstrijd tegen Go Ahead Eagles verloren De Schapenkoppen wederom terrein. De vroege treffer van Diangi Matusiwa bleek beslissend voor een verrassend resultaat in Almere.

ADO Den Haag-TOP Oss 5-1Opnieuw mochten de routiniers het laten zien van trainer Wiljan Vloet. In tegenstelling tot het uitduel met FC Zwolle gaven de ervaren krachten van ADO Den Haag tegen TOP Oss wel thuis. Binnen tien minuten hadden de Brabantse gasten al twee keer het nakijken gehad. Het bleef niet bij een productieve start alleen. Richard Knopper (2), Rick Hoogendorp, Wesley Verhoek en Yuri Cornelisse gaven een voor ADO Den Haag plezierige avond kleur.

Fortuna Sittard-Haarlem 1-0Het op non-actief stellen van trainer Henk Wisman heeft Fortuna Sittard veel commotie bezorgd, maar zonder de Amsterdammer op de bank zegevierde de Limburgse formatie wél. Zeker na de rode kaart voor invaller Rodney Cairo kon Haarlem de Fortuna-treffer van Ruud Boymans niet meer wegpoetsen.

Helmond Sport-FC Emmen 0-3Opnieuw kreeg Helmond Sport een flinke oorwassing. Na de 4-0 nederlaag in Volendam deelde FC Emmen een flinke tik uit aan de ploeg van Jan Poortvliet. Sergio van Dijk deelde met twee goals de genadeklap uit aan zijn oude club. Morten Friis Jensen maakte het af voor de Drentse formatie.

De wedstrijd BV Veendam-RBC Roosendaal en FC Den Bosch-FC Volendam werden vanwege de slechte gesteldheid van het veld afgelast.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang €50 aan Free Bets!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang €50 aan Free Bets!","odd":"€50","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:bef2bac3-e181-478e-bd29-555dbd7b243d","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Plaats je eerste weddenschap van min. €10 en profiteer op de dag van Nederland - Turkije van deze welkomstactie (24+).","textMobile":"Plaats je eerste weddenschap van min. €10 en profiteer op de dag van Nederland - Turkije van deze welkomstactie (24+)."}
Bekijk hier al onze video's