FC Zwolle opnieuw gelijk, Eindhoven profiteert niet

FC Eindhoven verzuimde de achterstand op koploper FC Zwolle te verkleinen. FC Oss verraste met tien man de nummer twee van de Jupiler League.

FC Zwolle-MVV Maastricht 1-1Voor de tweede keer op rij moest FC Zwolle op eigen veld genoegen nemen met een punt. De koploper, die vorig week 0-0 speelde tegen Go Ahead Eagles, kwam tegen MVV Maastricht niet verder dan een 1-1 gelijkspel. FC Zwolle poetste met succes een achterstand (doelpunt Tom van Hyfte) via Nassir Maachi (foto) weg, maar kon in de tweede helft een overwicht niet uitdrukken in de score.

FC Oss-FC Eindhoven 1-0FC Eindhoven profiteerde niet van het puntenverlies van FC Zwolle. Sterker nog, de ploeg van trainer Ernest Faber verloor terrein op de koploper door bij FC Oss met 1-0 ten onder te gaan. Tim Nelemans tekende drie minuten voor rust voor de enige treffer. Dat er in de tweede helft geen doelpunten vielen, was opmerkelijk. Marcel van der Sloot (Oss) en Sjors Paridaans (Eindhoven) lieten beiden een strafschop onbenut. Bovendien speelde Oss vanaf de 66ste minuut met een man minder na de tweede gele kaart voor Bart van Muyen. FC Volendam-Willem II 1-2FC Volendam zocht na 45 minuten de kleedkamer op met een 1-0 voorsprong, maar het was Willem II dat er met de punten vandoor ging. Waar de Noord-Hollanders voor rust niet verder kwamen dan een fraaie treffer van Maikel van der Werff uit vrije trap, daar sloegen de Tilburgers in de tweede 45 minuten toe via Robbie Haemhouts en Cendrino Misidjan.

Almere City FC-Fortuna Sittard 1-4Fortuna Sittard verraste met een eclatante overwinning op Almere City FC. De Limburgers kwamen al in de eerste minuut via Yoann de Boer op voorsprong en liepen daarna uit naar een 4-0 voorsprong door treffers van Erwin Friebel (eigen doelpunt), Rowin van Zaanen en Danny Schreurs. De gastheren redden via Mikhael Rosheuvel de eer. Voor Fortuna was het de eerste zege in 2012. Overige uitslagen:SC Veendam-FC Dordrecht 1-1Helmond Sport-Telstar 3-2 Foto: VI Images