Fenomeen Palmer schittert bij Chelsea, Palace straft fout Van de Ven af

Reacties

Op de dag van de topper Arsenal - Liverpool heeft Chelsea goede zaken gedaan in de top van de Premier League. Newcastle United had zondagmiddag op Stamford Bridge ook geen antwoord op Cole Palmer. Zuidelijker in Londen ging Tottenham Hotspur onderuit.

Fenomeen Palmer schittert bij Chelsea, Palace straft fout Van de Ven af
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
2 - 1
Newcastle United
Newcastle United

Chelsea opende in de achttiende minuut de score en dit keer kwam de goal eens niet op naam van Palmer en was de smaakmaker ook niet de man van de assist. Dat betekende niet dat hij geen grote rol speelde bij de 1-0. Met een geweldige pass lanceerde de 22-jarige spelmaker uit de draai vanaf eigen helft Pedro Neto. De Portugese linksbuiten behield op snelheid het overzicht en hielp met een lage voorzet Nicolas Jackson aan een grote kans. De spits bekroonde het uitstekende voorbereidende werk: 1-0.

Newcastle zit in een lastige fase en won op 15 september voor het laatst in de Premier League. De ploeg van Eddie Howe toonde op Stamford Bridge wel karakter. Uit een voorzet van de bij Chelsea opgeleide vleugelverdediger Lewis Hall werkte Alexander Isak van dichtbij de bal in het doel: 1-1.

Newcastle bood Chelsea aardig wat tegenstand in de eerste helft, maar had vlak na rust weer geen antwoord op de klasse van Palmer. De man in vorm kreeg de bal toegespeeld van Romeo Lavia na balverlies van Newcastle op het middenveld. Palmer versnelde in een zee van ruimte besloot eenmaal in het strafschopgebied te schieten. Hij klopte Nick Pope met een schot in de korte hoek (2-1), waarbij de goalie niet vrijuit ging. Het zevende competitiedoelpunt van het seizoen van de linkspoot uit Manchester was het winnende doelpunt voor Chelsea.

Crystal Palace
Crystal Palace
1 - 0
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur

Ange Postecoglou heeft veel complimenten gekregen voor de aanvallende speelstijl van Tottenham Hotspur. De intentie om voor de voetballende oplossing te gaan, is er altijd bij Spurs, maar dat heeft ook een keerzijde. De bezoekers vergaloppeerden zich op Selhurst Park na een halfuur bij een poging onder de druk uit te spelen. Onder druk van Daniel Muñoz leverde Micky van de Ven dicht bij zijn eigen doel de bal in. Muñoz gaf voor en de bal belandde met wat geluk bij Jean-Philippe Mateta, die de 1-0 maakte.

Drie dagen na de 1-0 overwinning op AZ in de Europa League kwam Spurs niet sterk voor de dag tegen de stadgenoot. De ploeg van Postecoglou ontsnapte kort na rust aan de 2-0 toen een treffer van Eberechi Eze werd afgekeurd vanwege buitenspel. Van de Ven kwam een kwartier later niet slecht weg met geel in plaats van rood na een overtreding op Ismaila Sarr. Palace-supporters vonden dat er sprake was van het neerhalen van een doorgebroken speler, maar de Oranje-international mocht blijven staan. Postecoglou probeerde met het inbrengen van onder anderen Richarlison en Timo Werner nog wel voor de ommekeer te zorgen, maar ook de invallers konden niet voor de nodige impuls zorgen.

Voor Spurs is dit al de vierde nederlaag van het seizoen in de Premier League. De club staat teleurstellend achtste, maar heeft nog wel een punt meer dan Manchester United, dat zondagmiddag uit tegen West Ham United ook opnieuw punten liet liggen.

Premier League

Stand Premier League 2024/2025

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
9
7
2
0
20-9
+11
23
2
Liverpool
8
7
0
1
15-3
+12
21
3
Aston Villa
9
5
3
1
16-11
+5
18
4
Chelsea
9
5
2
2
19-11
+8
17
5
Arsenal
8
5
2
1
15-8
+7
17
* Actueel tot en met 27 okt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.